Έσπασαν το ρεκόρ Γκίνες χορεύοντας σούστα στον Αρχάγγελο Ρόδου!

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2013 και η Ρόδος μπήκε στα ρεκόρ γκίνες χορεύοντας σούστα με 352 χορευτές και διάρκεια 11.42 “ λεπτά!

Συγκινητική η παρουσία των 20 πολιτιστικών συλλόγων και όλων των χορευτών που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, αλλά και του κόσμου που την αγκάλιασε. Μια εκδήλωση που διοργανώθηκε απο την Δημοτική Κοινότητα Αρχαγγέλου ,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαγγέλου «Αίθωνας» , το Γ.Φ.Σ. ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ και την στήριξη του  Δ.Ο.Π.Α.Ρ.   , ώστε να βοηθηθεί ο μικρός συμπολίτης μας Άγγελος Γκιώνης.

Εχθές το βράδυ 352 χορευτές από σχεδόν όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας ενώθηκαν , με τις παραδοσιακές φορεσιές κάθε τόπου και χόρεψαν σούστα για τον Άγγελο! Έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 5.30 λεπτά της Κύπρου με 330 χορευτές! Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανά γίνει όπως ανέφερε και ο συντονιστής – παρουσιαστής της εκδήλωσης Αριστείδης Μιαούλης, γνώστης της παραδοσιακής μουσικής της Δωδεκανήσου και της ιστορίας μας, παρά μόνο όταν τα Δωδεκάνησα ενώθηκαν με την Ελλάδα!

Τα κατάφεραν , μπήκαν στα ρεκόρ γκίνες και έπειτα ακολούθησε γλέντι με την Χριστίνα Κόζα στο τραγούδι και χορούς από τα σχήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ο κάθε σύλλογος τιμήθηκε με ένα αναμνηστικό χαρτί τιμής ένεκεν και ένα αρχαγγελίτικο πιάτο. Στο τέλος της Εκδήλωσης κέρναγαν κουλουρία και άλλα παραδοσιακά εδέσματα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι παρακάτω Πολιτιστικοί Σύλλογοι:  »Αίθωνας» Αρχαγγέλου, »Βιλλανόβα» Παραδεισίου, «Καμάρι» Παστίδας,  »Καμμειρι» Μασσάρων, »Ταξιάρχης» Λάρδου, «Φερακλός» Μαλώνας, «Φάρος» Καλυθιών», » Κάμειρος» Καλαβαρδών, «Σπήλαιο» Σαλάκου, » Γλάυκος» Συμιακών Ρόδου, » Απόστολος Παύλος» Λίνδου, «Αττάβυρος» Έμπωνα, «Φουντουκλί» Διμυλιάς, «Πλάτανος» Πλατανιών, «Νέοι Ορίζοντες» Απολλώνων, «Αμπερνάλλι» Σορωνής, «Πρόοδος» Κρεμαστής, » Άγιος Μηνάς» Αρχίπολης, η Χορευτική Ομάδα Ιαλυσού όπως επίσης και η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Πέραν του ότι επιτεύχθηκε ο στόχος να σπάσει η Ρόδος το προηγούμενο Ρεκόρ Γκίνες, το σημαντικό είναι πως όλη η Ρόδος ενώθηκε στο κάλεσμα μιας εκδήλωσης αλληλεγγύης, δείχνοντας την ανθρωπιά μας και αναδεικνύοντας την παράδοση του τόπου μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

ο Καιρός

by Freemeteo.com

 

Χορηγός Ιστότοπου

Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου