Στην διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος

Οι επιτυχίες για τον Αθηναγόρα Σκιαδόπουλο διαδέχονται η μια την άλλη. Το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 είχε διεξαχθεί ο «1ος Προκριματικός Διαγωνισμός Μαθηματικών 2013» στην Αθήνα. Με βάση τα αποτελέσματά του και τα αποτελέσματα της τρίτης και τελευταίας φάσης των πανελλήνιων διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, «Ο Αρχιμήδης», επιλέχθηκε στους έξι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος, στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως, που ο Αθηναγόρας Σκιαδόπουλος διακρίνεται και συμμετέχει στην εθνική ομάδα μαθηματικών. Κατά το σχολικό έτος 2011-2012 ο Αθηναγόρας είχε κατορθώσει να είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Μαθηματικών, και μας έκανε όλους περήφανους κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή. Την ίδια χρονιά κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στη Μεσογειάδα Μαθηματικών.
Επίσης, το σχολικό έτος 2010-2011 σαν μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδης» και σαν μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων, χάλκινο μετάλλιο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

ο Καιρός

by Freemeteo.com

 

Χορηγός Ιστότοπου

Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου