Τα Ροδίτικα Κρασιά τα πρώτα κατά την κλασσική εποχή Γράφει ο οινολόγος Γιώργος Ψαράς

Τα Ροδίτικα Κρασιά τα πρώτα κατά την κλασσική εποχή

Είναι η χρονιά 433 π.χ. στην εξοχική έπαυλη ενός αρχοντάνθρωπου Αθηναίου στο Χολαργό κοντά στην εξοχική κατοικία του προέδρου της Αθηναϊκής Δημοκρατίας , του Περικλή, έχουν προσκληθεί για συμπόσιο άρχοντες , οικονομικοί και στρατιωτικοί παράγοντες του Αθηναϊκού Κράτους , φιλόσοφοι και σοφιστές.
Με το που τελειώνει το πρώτο μέρος του ενορχηστρωμένου τραγουδιού εγείρεται ο οικοδεσπότης και λέει: -Άνδρες Αθηναίοι , το πνεύμα εντρυφεί στους ουρανούς της σοφίας, το σώμα ανασταίνεται με των εδεσμάτων την γεύση, η ψυχή ευτυχεί στη γαλήνη του θείου και η καρδιά μπαίνει στο χορό της ευθυμίας με τη θεϊκή ουσία του κρασιού. 
Τώρα θα γευθείτε τα καλύτερα κρασιά της Μεσογείου, τα Ροδίτικα κρασιά. Και αμέσως εμφανίζεται ο πλασιέ του εμπορικού «Οίκου Κρασιών Θεογένη» του Πειραιά που έχει την εμβέλεια του σε ολόκληρη τη Μεσόγειο κι έχει πάρει διαστάσεις πολυεθνικής εταιρείας.
Το κρασί είναι θεοποιημένο ποτό με θεία γεύση, αναφωνεί ο διαφημιστής αφού μας το παρέχει ο Θεός. Έχει ταυτισθεί με το Διόνυσο που μεριμνά για την ευθυμία των ανθρώπων για να ξεχνούν τα δεσμά και πολλές φορές τα άθλια της ζωής τους. Δημιουργεί ανακούφιση , ευθυμία και βάζει τη καρδιά στο χορό της χαράς και φτερουγά τη ψυχή σε κόσμους άυλους και μυθικούς. Κάθε μέρα λίγο κρασί φέρνει νηφαλιότητα για σωστές αποφάσεις.
Ο «Οίκος κρασιών Θεογένη» εδρεύει στην Ιπποδάμειο αγορά του Πειραιά και έχει βίο 47 ετών. Έχει σε λειτουργία 20 πρατήρια στον Πειραιά και στην Αθήνα και άλλα 25 υποκαταστήματα σε ελληνικές πόλεις στις Ηράκλειες Στήλες, στα παράλια της Ισπανίας, της Γαλατίας, της Ιταλίας, στον Εύξεινο , στα παράλια της Ιωνίας, στη Συρία , στη Φοινίκη , στην Αίγυπτο και στην Κυρηναϊκή. Διαθέτει κρασιά ντόπια από την Κρωπία, τις Αχαρνές, την Παιανία, και τη Βραυρώνα. Εισάγει από το Άργος , την Κόρινθο, και τα Μέγαρα. Ακόμα εμπορεύεται κρασιά από τη Λυδία, τη Θάσο , τη Χίο, τη Λέσβο, την Κρήτη, και την Κϋπρο. Τα καλύτερα όμως είναι της Σάμου και προπαντός της Ρόδου, γι’ αυτό και είναι τα ακριβότερα και προορίζονται μόνο για εκλεκτούς πελάτες.
Τα Ροδίτικα κρασιά φορτώνονται από το λιμάνι της Ιαλυσού και σε 4 ημέρες με καιρό ταξιδεύσιμο φθάνουν στον Πειραιά. Οι σταφυλοπαραγωγοί του κράτους της Ιαλυσού έχουν τους καλύτερους αμπελώνες στους εύφορους κάμπους της Ροδίτικης πολιτείας 
Ο διαφημιστής με λαμπρό πρόσωπο συνεχίζει λέγοντας –Άνδρες Αθηναίοι ο οίκος κρασιού Θεογένη σας στέλλει δώρο δύο αμφορείς διαμαντένιου ροδίτικού σιτεμένου κρασιού, είναι το κρυφό διαμάντι μας. Οι αυλητρίδες κερνάνε το κρασί κι η ευθυμία γίνεται τρελή χαρά.
Γεύση θαυμάσια ανακράζουν πολλοί συμποσιούντες !!!

ο Καιρός

by Freemeteo.com

 

Χορηγός Ιστότοπου

Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου